Deutsch        English           Русский           Česky           中文           Български
ZNAMBG.com
facebook
instagram
twitterГОЛЕМИЯТ ФИНАЛ

09.11.2019

Към края на своя живот великият учен Стивън Хокинг се опитваше да отгатне кое би могло да сложи край на човешкия род – изкуственият интелект, климатичните промени или войнствена извънземна цивилизация.

Той може да е голям физик, но като психолог е „гола вода“ щом си е мислил, че ще се задоволим само с една единствена възможност за самоунищожение.

Ако ще изчезваме, нека да е с всички екстри – докато ни въртят урагани и ни заливат океани, защо да не ни трепят машини, под сиянието на лазерните бластери на извънземните. На това му викам аз Големият финал.

И с някои дребни изключения, всичко си върви по план и всички се справят чудесно. Китайците най-накрая измайсториха автономните машини убийци и ги пласираха на Саудитска Арабия и Пакистан - чудесни места за незабавни тестове и подобрения.

В интерес на истината и другите държави се потрудиха доста и най-накрая признанието дойде. Единадесет хиляди учени потвърдиха, че необратимо сме прецакали климата на планетата и еко катастрофата е започнала.

Така че, ние нашата работа си я свършихме и сега чакаме извънземните да си свършат тяхната. Но докато дойдат инопланитяните има какво още да се направи. Прекрасна идея е да излезем от всякакви международни споразумения за опазване на климата или поне да не ги ратифицираме. Не е лошо и някоя шега да кажем по адрес на Грета Тунберг и вегетарианците. Иначе менюто си остава същото – мешана скара и колбаси от истинско месо.

Излишно е да казвам, че с облеклото и обувките не можем да правим компромиси –естествената кожа си остава най-здравия материал и си е много шик.

Но ако искате да сте отличници, не е лошо да се снабдите с джип. За препоръчване – дизел. Напълнете го с найлонови торбички и хайде сред природата на пикник.

Така е приятелю Хокинг, може да си голям физик, но човешката глупост не успя да я измериш. В това отношение Айнщайн се справи по-добре, когато каза: „Само две неща са безкрайни − Вселената и човешката глупост. За първото не съм сигурен.“


 
Споделяне
    Споделяне
 
 

 
 
 

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако не сте съгласни, научете повече   |